DROP PELSEN NU!

AFSLUTNINGEN PÅ NO POO

Som I alle nok ved kastede jeg mig for et stykke tid siden ud i projektet no poo, hvor mit mål var at holde mig til at vaske mit hår kun med vand og intet andet.

Jeg startede jo egentlig på forsøget i håb om at jeg kunne slippe for at benytte mig af shampoo og diverse hårprodukter. Ærlig talt havde jeg ikke tænkt en tanke omkring alle de kemikalier der er shampoo og tog det egentlig for et ekstra plus at jeg så også slap for dem.

Det betød jo også at jeg havde et håb om jeg kunne nøjes med at benytte mig af kun vand, men den tanke mislykkedes i dag, da jeg var et smut forbi en frisør i morges inden job. Hun spurgte selvfølgelig ind til om jeg havde vasket mit hår i morges, hvor jeg svarede ja og at jeg ikke benyttede mig af shampoo mere. Det var hun ikke ret begejstret for at hører, hvilket også er forståeligt nok og vi havde efterfølgende delte meninger omkring det.

Midt under min klipning nævner hun så at jeg skulle passe på med at afskaffe shampoo fuldstændig, da jeg kunne ende med at få et voldsomt bredning af svamp i min hovedbund. Rent faktisk var der tegn på at det muligvis snart ville ske hvis jeg ikke begyndte igen! Det fik mig til at tænke på et opslag i gruppen “Nul Shampoo” – en gruppe på facebook med alle der har droppet eller overvejer at droppe shampoo – som omhandlede at personen havde været omkring en læge/hudlæge der spurgte ind til personens hår/hovedbund, hvor der blev sagt at der kunne forekomme svamp af at man ikke gjorde sin hovedbund ren i dybden. Det får jo en til at tænke at der måske er noget om snakken? Jeg tænkte gevaldigt over det efterfølgende.. Jeg havde nok ikke været helt ærlig over for mig selv.

unnamed

Billedet er taget omkring d. 1 oktober. Dette er bredt sig til størstedelen af min hovedbund.

Frisøren sagde det fordi HUN kunne se at der dannede sig røde plamager rundt omkring i min hovedbund. Ærlig talt havde jeg bemærket et for lang tid siden omkring min hårgrænse ved panden, som gjorde gevaldig ondt og svie hver gang jeg rørte håret der var forbundet der, virkelig ubehageligt! Men da det gik over efter et par dage, tænkte jeg ikke mere over det. Men der har selvfølgelig været flere dage hvor min hovedbund har føltes brændende og ubeskrivelig meget irriteret samt øm og kløende!

Nå jeg tænker tilbage på de negative ting der har været omkring min erfaring med no poo, så kunne jeg egentlig ikke se nogen grund til at fortsætte? Specielt ikke når de røde plamager havde spredt sig til det meste af hovedbunden! Dette indlæg er IKKE en opfordring til at man skal bruge shampoo og droppe at være shampoo fri, men blot en opfordring til at passe på og holde øje med ens hovedbund.

Jeg er utrolig misundelig på jer der kan droppe shampooen uden problemer og respekt for at I gider at putte madvare og andet i jeres hår som en erstatning for shampoo, så I får et hår med meget mere struktur i samt fylde. Men jeg må bare erkende at jeg nu hopper af vognen ellers ender det uden tvivl galt for min hovedbund. Der er ingen tvivl om at den tørre hovedbund er blevet en smule bedre – men ikke meget – og det er faktisk det eneste positive udover at min hår fik mere fylde og struktur over sig. Der var for meget besvær med at skulle børste op til en time hver dag, for at få fordelt fedtet ud hvor ens hovedbund efterfølgende var kløende og følsom..

Jer der vil prøve det, syntes jeg endelig at I skal springe ud i det men med nåde! Tænk jer nu om og hold for guds skyld øje med hvordan jeres hovedbund reagere! Jeg opdagede det her i tide, men alligevel ikke i tide nok til at undgå en totalt smadret hovedbund og jeg ønsker at der er INGEN som kommer til at opleve det samme.

På trods af at jeg dropper dette no poo projekt, vil jeg stadig lade mine tidligere indlæg ligge omkring mit forløb samt tips og råd dertil. Derover vil I nedenfor kunne finde link til samtlige indlæg omkring mit no poo projekt.


Min opdagelse af no poo.

Mit første forsøg.

Min børste + teknik + video.

Rengøring af børste.

26 dage uden shampoo.

Low poo – opskrifter + vejledning.

Mit no poo forløb – 11 dage.

2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DROP PELSEN NU!